Umut’un olsun yeter!

Haberin Devamı

Finale çıkan son virajda tedbirli olmak ve kontrollü oynamak kabul edilebilir. Dolayısıyla tatsız tuzsuz bir mücadeleye hazır olmak gerekirdi. İlk yarı aynen böyle oldu. Maçın ikinci yarısında ise çok farklı bir senaryo vardı. Trabzonspor golleriyle ve futboluyla tam anlamıyla fırtınaya dönüştü.
Adını finale yazdıran bordo-mavili ekip ilk maçtaki galibiyetin avantajını koruyabilmek için dikkatli oyunu tercih etti.
Lakin işin savunma yönünde zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşadı. Orta alanda basit top kayıpları ve rakibi karşılamakta etkisiz kalması sadece bu maçın değil sezonun en büyük problemi olarak görünüyor. Seneye transfer planlaması yapılırken öncelik bellidir.
Karagümrük’ün finalde Beşiktaş’a rakip olabilmek için iki farklı kazanması gerekiyordu. Tolunay Kafkas’ın ilk bölümü en az bir golle önde tamamlama düşüncesi fırsatlar yakalamasına karşın sonuçlanmadı. Güven ve Ceccherini’nin topla buluşmaları sevince dönüşemedi. Bordo-mavililerin ise kaleyi bulan tek şutu yoktu. Bu bölümde en tehlikeli pozisyonu Fountas’ın arka direkte yaptığı kötü vuruş oldu. Onuachu ise sık sık geriye gelerek arkadaşlarına boş alan yaratmaya çalıştı ama onu anlayan çıkmadı.
Karagümrük ikinci yarıda daha çok oyuncuyla rakip alana giderken risk aldı. Trabzonspor, Meunier ve Visca’nın kullandığı sağ kanattan etkili gelmeye başladı. Bu ikilinin uyumu Trabzonspor’un hücum gücünün neredeyse yarısını oluşturuyor. Onlara pozisyon alma ve son vuruş ustası Onuachu eşlik edince, işin rengi değişiyor. Düğümü çözen gol böyle geldi. Belçikalı sağ bekin adrese teslim pasında Onuachu gereğini yaptı. Dün akşamın üzücü yanı Nijeryalı forvetin sakatlanması idi. Tesellisi ise Umut Bozok’un muhteşem dönüşü oldu. Fountas’ın farkı ikiye çıkaran golünden sonra kazanılan penaltının Onuachu’nun yerine oyuna giren Umut’a attırılması büyük jestti. Bir dönemin gol kralı, yaşadığı onca sıkıntıya rağmen yılmadı, pes etmedi. Önce kulübeye, sonra sahaya ve nihayetinde gollerine kavuştu. Skoru belirleyen sayısı hem kendisi hem Abdullah Avcı için pastanın çileği idi. 
Bu sezon ligde istediği performansı gösteremeyen Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne en kestirme yoldan çıkabilmesi için tek sınavı kaldı. Kendisi gibi sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş ile yapacağı final mücadelesinin, kaderin cilvesi olduğunu düşünüyorum. Taraftarı ve camiayı mutlu etmenin tek formülü iki takım adına da o kupayı müzeye götürmektir.