Trabzonspor Bruno Petkovic Süper Lig devine! Mukavele detayları belli oldu

Bruno Petkovic Süper Lig devine! Mukavele detayları belli oldu

16.04.2024 - 09:41 | Son Güncellenme:

Transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Süper Lig devi, Hırvat forveti renklerine katmak için düğmeye bastı.

Bruno Petkovic Süper Lig devine Mukavele detayları belli oldu

Süper Lig devi, Dinamo Zagreb forması giyen Bruno Petkovic'i transfer için yakın takibe aldı. Söz konusu takım, geçtiğimiz yaz ilgilendiği yıldız futbolcu konusunu erkenden çözüme kavuşturmak istiyor. Geçtiğimiz yaz döneminde 2.5 ay transferi adına uğraş verilen Petkovic için Dinamo Zagreb 5 milyon euroda diretince, sonuca ulaşılamamıştı. Süper Lig devi bu kez transferi yarı fiyatına bitebilir...

Haberin Devamı

17 GOL, 9 ASİST

29 yaşındaki Hırvat yıldız, bu sezon Dinamo Zagreb forması ile oynadığı 36 maçta 17 gol attı ve 9 de asist yaparak kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşadı. Bruno Petkovic ile bazı İtalyan kulüplerinin de yakından ilgilendiği biliniyor. Daha önce Serie A’da Bologna, Verona gibi takımların formasını giyen Petkovic, Hırvatistan Milli Takımı’nda ise çıktığı 36 karşılaşmada 11 kez rakip fileleri havalandırdı.

TRABZONSPOR RADARA ALDI

Gelecek sezonun kadrosu için şimdiden düğmeye basan ve ilk olarak Glasgow Rangers’la 2 ay kontratı kalan sol bek Barisic ile prensipte anlaşmaya varan Trabzonspor, forvet konusunu da erkenden çözüme kavuşturmak istiyor. Trabzon’da mutlu olduğunu belirten Paul Onuachu’yu kadroda tutmayı planlayan Bordo-Mavililer, Southampton’a yeniden kiralama teklifi sunacak. Premier Lig’e çıkma mücadelesi veren İngiliz ekibi ise 31 Ocak 2023’te 18 milyon Euro’ya Genk’ten transfer ettiği Nijeryalı forveti çift haneli rakamlara satmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

5 MİLYON EURO TALEP ETMİŞLERDİ

2.01’lik santrforun Trabzonspor’da kalmak istemesi yönetimin elini güçlendirse de kulübünü yeniden kiralamaya ikna etmek kolay değil. Trabzonspor, Southampton ile kısa zamanda resmi görüşmelere başlayacak. Sürecin ilerleyişine göre Bruno Petkovic için harekete geçilecek. Geçtiğimiz yaz döneminde 2.5 ay transferi adına uğraş verilen Petkovic için Dinamo Zagreb 5 milyon euroda ısrar edince, sonuca ulaşılamamıştı. Ancak bu kez yarı fiyatına iş bitebilir.

1 AYDA ÇÖZÜLECEK

Hırvat basını, kulübüyle kontrat yenileyen Petkovic’in sözleşmesinde 1-15 Haziran tarihleri arasında geçerli olan 2 milyon euroluk serbest kalma bedelinin bulunduğunu yazdı. Bu rakam 16 Haziran-16 Temmuz aralığında 2.5 milyon Euro. 17 Temmuz’dan itibaren ise Zagreb ekibi, istediği rakamı talep edebilir. Petkovic’in mukavelesindeki çıkış maddesini kaçırmak istemeyen Trabzonspor Yönetimi, forvet transferinde aceleci davranacak. 1 aylık periyotta bu konunun netlik kazanması bekleniyor.

KANAT İÇİN OTELE İDDİASI
Rumen basını, Cluj forması giyen Philipe Otele ile Trabzonspor’un ilgilendiğini yazdı. Bu sezon 39 maçta 13 gol, 7 asistlik performans ortaya koyan 25 yaşındaki Nijeryalı kanat oyuncusu, ara transferde de Trabzonspor’un radarına girmişti. Belçika ve İngiltere’den de bazı kulüplerin Otele’i yakından takip ettiği vurgulanırken, bonservis konusunda Cluj’un ne seviyede bir rakam talep ettiği ise haberde belirtilmedi.