Püf Noktası Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor

Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor

17.04.2024 - 17:14 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının olmazsa olmazı sıcak içeceklerin başında çay geliyor. Kahvaltı sofrası yemek sonrası çay. En az günde iki demlik tüketiyoruz. Çayınız acı oluyorsa çaycıların size bir önerisi var.

Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi Bu tüyo çayın acısını alıyor

Dünya çapında yaygın bir içecek olan çay, özellikle Türk kültüründe ayrı bir öneme sahip. Misafirliklerden sabah kahvaltılarına, akşam çay saatlerine kadar pek çok farklı sosyal etkinlikte çay sohbetlerin ayrılmaz bir parçasıdır.

Haberin Devamı

Ancak, çoğu zaman çay demleme sürecinde yapılan hatalar, çayın tadında istenmeyen bir acılığa sebep olabiliyor. Özellikle, çayın demlenme süresi ve suyun sıcaklığı gibi faktörler, bu acılığa katkıda bulunabiliyor. İşte çayın acısını alan tüyo…

ÖNCE SU SONRA ÇAY

Çaycılara göre "Önce su, sonra çay" yönteminin çayı çok daha lezzetli hale getiriyor. Doğru çay demleme tekniğine göre, alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki demliğe su eklenir. Orta boy demlikler için genellikle 5 yemek kaşığı çay kullanılır.

Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi Bu tüyo çayın acısını alıyor

Daha sonra alt demliğe soğuk su eklenir ve suyun kaynaması beklenir. Bu esnada üst demlikteki çay çöker, demlenir ve kıvama gelir. Yaklaşık 10 dakikalık bir bekleme süresinden sonra çay servise hazır hale gelir.

Haberin Devamı

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER KOYUN

Demlediğiniz çay acı oluyorsa sadece 1 tatlı kaşığı şeker atmanız yeterli oluyor. Ayrıca çayın suyunu da iyice kaynatırsanız bu da çaya lezzet katacaktır.

Çayı demlediğinizde dem geç çöküyorsa 1 adet küp şeker daha hızlı çökmesini sağlayacaktır. Üstelik dem hızlı çökerken çayın tadı da bozulmayacak.

 

 

Yazarlar