Püf Noktası Sivrisinek kabus olmaktan çıkıyor! Artık geceleri rahat uyuyabilirsiniz

Sivrisinek kabus olmaktan çıkıyor! Artık geceleri rahat uyuyabilirsiniz

17.04.2024 - 12:38 | Son Güncellenme:

Yaz aylarının kabusu haline gelen sivrisinekler sıcak havalarla birlikte ortaya çıkmaya başladı. Gece uykularını kabusa çeviren sivrisineklerden ise kurtulmanın doğal bir yöntemi var. İşte yaz aylarında size rahat bir uyku çektirecek o yöntem.

Sivrisinek kabus olmaktan çıkıyor Artık geceleri rahat uyuyabilirsiniz

Yaz aylarının keyfini çıkarmak sıcak havada bunalıp camı açanların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri sivrisinekler. Bu durumda doğal çözümlerle bu sorunu kolayca halledebilirsiniz. Kimyasal içerikli sinek kovucuları kullanmak istemiyorsanız bu yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İşte sivrisineklerin pençelerinizden dahi içeri girmesine fırsat vermeyen tüyo.

Haberin Devamı

Sivrisineklerle başa çıkmak için en etkili yöntem sirkedir. Özellikle pencere kenarlarına sirke dolu kaplar yerleştirmek, sivrisinekleri uzaklaştırır. Sirkenin içeriğinde bulunan uçucu asitler, sivrisineklerin bulunduğu alanı terk etmelerine neden olur. Sirkenin elma sirkesi olmasına dikkat edilmelidir.

DOĞAL KOVUCU KARIŞIM

Bu doğal kovucu karışımı hazırlamak için, 4 bardak elma sirkesini bir spreyli şişeye koyun. Ardından içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı doğal bulaşık deterjanı ekleyin.

Son olarak, yaklaşık olarak 20 damla biberiye yağı, 20 damla fesleğen yağı ve 20 damla nane yağı ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı önce uygun bir kaba aktarın ve camın önüne yerleştirin.

Yazarlar