19 Temmuz 2012 Perşembe

SAKİN ŞEHİR’DE ŞAMPİYON OKULU

SAKİN ŞEHİR’DE ŞAMPİYON OKULU

‘CIttaslow/Sakin Şehir’ Seferihisar’daki Konvoy Hotel&The Country Club, 290 dönüm arazide binicilik sporunu kitlelere yaymak uğraşında.





Bu seyahatin üzerinden iki hafta geçti. Bazı yazılar böyledir; yazdırmaz kendini, olgunlaşmasını beklemek gerekir. Hele anlatacağınız konu sizi heyecanlandırdıysa bir türlü çıkmaz kelimeler. ‘Cittaslow/Sakin Şehir’ Seferihisar’da kurulu Konvoy Hotel&The Country Club işte böyle  bir yer, böyle bir konu oldu benim için



Dört yıl önce somut hale gelmiş hayalleri. Tabii ki evveliyatı var. İzmir’in hatta tüm Türkiye’nin haklı gururu Seferihisar’da     (‘CittaSlow/Sakin Şehir’ seçilen ilk ilçemiz -gerçekten de hayat yavaş akıyor burada, tanıklık ettim-) 290 dönüm arazi üzerinde kurmuşlar tesislerini. Öyle ki, doğa bozulmasın, zarar görmesin diye tek bir ağaç kesmemişler, manzara inşaatlarla bozulmasın diye binaları asgaride tutmuşlar... Burası bir at  çiftliği, hem eğitim hem de yarış     atları var. Amaçları, binicilik sporunu kitlelere yaymak Dilek-Muhsin Emirsoy çiftinin.

Un var, şeker var, yağ var, sıra helvada

Küçük bir espri yapıp “Doğru     ata oynamışlar” demek isterim.     Dr. A. Fuat Ünver sakın alınmasın, Türkiye’de bu işi en iyi bilen uzman kendisi. Olimpiyat oyunlarında kullanılan manejleri yapan Fransız firmasını getirtmişler Seferihisar’a. Öyle bir manej ki bu, ne kadar yağmur yağarsa yağsın su tutmuyor. Bir de kapalı manejleri var. Tabii country tarzındaki çok hoş konaklama tesisini de göz ardı etmeyelim. Şu anda şampiyon atların isimleriyle anılan 12 odaları var, 12 yeni oda da yolda. Yemekleri güzel, özellikle de kahvaltıları. Tabii acar müdürleri Kıvanç Bey’i (Erünlü) unutmak olmaz. Yani un var, şeker var,     yağ var, sıra helvayı karmaya gelmiş.

Binicilik akademisi kuruluyor

Onlar da Konvoy Binicilik Eğitim Merkezi’ni faaliyete geçirmişler. Dr. Ünver, binicilik sporunda İzmir’i marka kent haline getirmek için çalıştıklarını söylüyor. Burası bir akademi, yani üniversite düzeyinde eğitim verecekler. Program yeni öğretim yılında başlıyor. En büyük hedefleriyse ülkemizi 2020 Olimpiyatları’nda (İstanbul’da adaylar arasında, üstelik şansı yüksek) temsil edecek gençleri eğitmek ve madalya kazanmak. Hem Konvoycular’ın hem de genç binicilerin yolu şimdiden     açık olsun.

Organik kahvaltı keyfi





Konvoy Hotel&The Country  Club, at binmeseniz de gönül rahatlığıyla konaklaya-bileceğiniz şık bir otel. Özgün mimarisi, geniş arazileri,  zeytin ağaçları, zengin mutfağı, özenle düzenlenen odaları ve çevresindeki            gezi alternatifleriyle fark yaratıyorlar. Özellikle organik kahvaltılarını öneririm. İzmir şehir merkezine 20 kilometre mesafedeki otel, Çeşme’den Urla’ya, Sığacık’tan Efes’e çevredeki pek çok turistik beldemize ulaşım konusunda da geçiş noktasında.
Adres: Bozyer Mevki, Kumevleri No: 21 Turgut Köyü Seferihisar / Tel: 0 232 776 60 97
www.konvoycountryclub.com


Ot kavurma enfesti




Buraya kadar gelmişken Sığacık’a gitmemek olmazdı. Kıvanç Bey’in yönlendirmesiyle Burç Balık Lokantası’na konuşlandık. Mevsim henüz müsait olmasa da geceye dışarıda başladık, sakin limanda güneşi batırdıktan sonra içeriye geçtik. Malum, iyi midye dolma Ege’de yenir. Buranın midye dolmaları da enfesti. Kalamarları da çiçek gibiydi, taze ve yağını çekmemişti. Adeta ağızda dağılıyordu. Ana yemek olaraksa tuzda trança yedik. Lezzetliydi ama üç kişi için bir parça büyük olduğundan içimiz elvermese de çoğunu bırakmak zorunda kaldık. Son bir not: Pek aram olmasa da yöre otlarından yaptıkları kavurmayı çok beğendim. Eğer yolunuz Sığacık’a düşerse, radika, turp otu, cibes, çoban düdüğü otlarıyla karides-mantar takviyeli kavurmayı kaçırmayın.


Burç Restaurant

Adres: Sığacık Mah. Yat Limanı, Seferihisar / Tel: 0 232 745 73 05
www.burcrestaurant.com


Öğle rakısı gibisi yok




İstanbul’a dönmeden Tanju Okan’ın memleketi Urla’ya da uğradık. Birazdan Çeşmealtı’na geçip balık yiyecek olmamıza rağmen tarihi çarşısındaki kokoreççiyi görünce dalıverdim içeri. Ah, şu zamansızlığın gözü kör olsun, yoksa çeyrek ekmek kokoreçle yetinir miydim ben? Şu kadarını söyleyeyim, İstanbul’da kokoreçi hakkıyla yapan yer yok, en azından ben bilmiyorum. Urla çarşısına gidin, kokoreç yiyin, bana hak vereceksiniz.
Gelelim Çeşme-altı’ndaki Kos Raki Balık Lokantası’na. Tek cümleyle; İstanbul’un değme balıkçı-larına taş çıkartır. Burada da midye dolma yedik tabii. Ahtapot ızgara ve jumbo karides çok başarılıydı. Tekir tava da tam kıvamındaydı... Fiyatları makûl sonra. Kim ne derse desin öğle rakısı üzerine de yoktur nazarımda. Güneş altında içmeyeydik iyiydi ama olsun, kim bilir ne zaman yolumuz düşecek bir daha Urla’ya...


Kos Raki
Balık Lokantası Adres: Yalı Cad. No: 209/A Çeşmealtı/Urla  Tel: 0 232 755 43 95   www.kosraki.com

UFUK KAAN ALTIN kaan.altin@milliyet.com.tr Fotoğraflar: Aytekin Batmaz

  • MORRISSEYHarbiye Cemil Topuzlu...Saat: 21.00Fiyat: 70-375 TL Tel: 0 212 296 36 10
  • PINK MARTINITurkcell Kuruçeşme ArenaSaat: 21.00Fiyat: 70-165 TL Tel: 0 212 263 39 83
  • THE GREAT MASTERSMSGSÜ Tophane-i AmireSaat: 10.00-19.00Fiyat: 15-20 TL Tel: 0 212 252 16 00
  • USTALARLA BULUŞMALARİstanbul Arkeoloji MüzesiSaat: 21.00Fiyat: 45-105 TL Tel: 0 212 520 77 40
  • DÖRT X DÖRTBeyoğlu Hayal KahvesiSaat: 22.30Fiyat: 25 TL Tel: 0 212 244 25 58