Galatasaray Galatasaray'ın ilk golü öncesi ihlal var mı? Eski hakem açıkladı: Kesinlikle masum değil!

Galatasaray'ın ilk golü öncesi ihlal var mı? Eski hakem açıkladı: Kesinlikle masum değil!

27.04.2024 - 02:14 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig’in 34’üncü haftasında Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kritik mücadelede Galatasaray'ın ilk golü öncesi yaşananları eski hakemler değerlendirdi.

Galatasarayın ilk golü öncesi ihlal var mı Eski hakem açıkladı: Kesinlikle masum değil

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 34’üncü haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çaldı. Bahattin Şimşek’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Osman Gökhan Bilir üstlendi. VAR’da Portekizli Andre Narciso, AVAR’da ise Emre Kargın, Deniz Caner Özaral, Alper Ulusoy görev aldı.

Haberin Devamı

Adana Demirspor - Galatasaray maçındaki ilk gol öncesi yaşanan pozisyonu eski hakemler canlı yayında değerlendirdi. Yayıncı kuruluş beIN Sports’un hakem programı beIN Trio’da Deniz Çoban, Bahattin Duran ile Bülent Yıldırım yorumladı.

Deniz Çoban: 'Aldatmadan suçluysa bir oyuncu devamında gol olursa ne olur' demiştim. Sanki öyle bir sahne yaşandı. Dries Mertens'e faul mü yapılıyor, Mertens faul almak için kendini atıyor mu? Atmadıysa bile atsaydı ne olurdu.

Bülent Yıldırım: Rakip bu gol öncesinde ayağını kaldırıp gelecek, Mertens topla oynadıktan sonra ondan çekinecek. Belli belirsiz, çok küçük bir kontak var. O hiç önemli değil. Sonra elini koyacak, Mertens düşecek. Bana golde hiçbir sorun yok, nizami. Ancak bunu şunun için özellikle vurgulamak istedi Deniz kanaatimce. Mertens'in yaptığı, kitabından ortasından aldatmaya yüzde 100 oturan, o şablona oturan bir örnek olsaydı... Bu tarz güzel olan gol bile iptal olabilirdi. Çünkü bu ligimizde en son bir maçta oldu. Bence burada bir aldatma söz konusu değil. Hem tabanla gelmesi hem o şarjdan oyuncu korkuyor, çekiniyor. Sonra da eliyle tamamlayıcı bir hamle yapıyor karnına doğru. Oyuncu da kendini kolay bırakmış. Atak devam etti, hakem avantaj göstermedi, bir gol oldu. Eğer bu açık bariz bir aldatma olsaydı, hakem de bunu tespit etseydi golü iptal edip endirekt serbest vuruş ve sarı kart verirdi. Ancak burada öyle bir şey görmedim ben.

Haberin Devamı

Bahattin Duran: Gol temiz, gol nizami. Ayakla kesinlikle bir müdahale görmüyorum. Oyuncu gelip ayağını sakınıyor, yere indiriyor. Mertens o ayaktan çekinmez ama elle yaptığı müdahale kesinlikle masum değil. Bence eliyle vuruyor zaten karın bölgesine. Ben burada faule daha yakınım. Ayaktan değil ama elden faul olurdu. Devamında zaten gol oldu. Fakat burada el müdahalesi olmasaydı tartışma biraz daha büyüyebilirdi. Çünkü aldatmaya yakındı pozisyon. Hakemlere verilen talimat da çok önemli. Aldatma sahanın neresinde olursa olsun sarı kart ama bunda da hakemin yüzde 100 emin olması gerekiyor. Bu gol nizami.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Kale arkasından çok net gözüküyor. Oyuncunun sağ eli Mertens'in karnına geliyor. Zaten düştüğü zaman orayı tutuyor. Fauldür, faul değildir ayrı konu. Ama aldatma diyemeyiz. Faul bile olur bu pozisyon. Gol temiz.

Bülent Yıldırım: Top takım yararı oyunda kaldı. Gol kararı temiz.

Yazarlar