Galatasaray Galatasaray, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı! Süper Lig tarihinde bir ilk

Galatasaray, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı! Süper Lig tarihinde bir ilk

05.05.2024 - 20:56 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 35'inci haftasında Galatasaray, Sivasspor'u 6-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, bu sonucun ardından Süper Lig'de Fenerbahçe'ye ait olan rekoru kırdı.

Galatasaray, Fenerbahçenin rekorunu kırdı Süper Lig tarihinde bir ilk

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 35'inci haftasında Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Rams Park'taki müsabaka sarı-kırmızılıların 6-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray'ın bu galibiyeti sonrası çarpıcı bir rekor beraberinde geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray, Fenerbahçe'ye ait olan Süper Lig puan rekorunun yeni sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki puanını 96'ya yükseltti ve Süper Lig tarihinde bir sezonda en çok puan toplayan takım unvanını ele geçirdi.

Süper Lig tarihinde bir önceki rekor 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe'ye aitti.

ZIYECH İLKLERİ YAŞADI

Galatasaray'in Faslı yıldızı Hakim Ziyech, Sivasspor maçındaki performansıyla bir ilki başardı. Tecrübeli futbolcu, Sivasspor'a attığı golle birlikte bu sezon ilk kez Rams Park'ta rakip fileleri havalandırdı.

Hakim Ziyech, Sivasspor'a karşı ceza sahasından bulduğu golle bu alanda da bir ilki yaşadı.

MERTENS TUTULAMIYOR

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Süper Lig'in son döneminde yıldızlaşan isim Dries Mertens oldu. Belçikalı on numara, Süper Lig'de forma giydiği son 7 maçta 12 gole doğrudan etki yaptı.

Haberin Devamı

Dries Mertens, Sivasspor maçında attığı golle birlikte bu sezon toplamda 11'inci kez gol sevinci yaşadı. 37 yaşındaki yıldız, sezon bayınca takım arkadaşlarına 17 asist yaptı.

BARIŞ ALPER GOLLERİ HAZIRLADI

Galatasaray ile Sivasspor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısına Barış Alper Yılmaz'ın performansı damga vurdu. Sarı-kırmızılıların 2-0 önde kapattığı devrede gollerin hazırlayıcısı Barış Alper Yılmaz oldu.

Milli futbolcu, sol kanatta başladığı müsabakada Hakim Ziyech ve Dries Mertens'in gollerinde asist yapma başarısı gösterdi.