Futbol Nusret, FIFA'nın Türk yöneticisini işinden etti! Dünya Kupası krizi

Nusret, FIFA'nın Türk yöneticisini işinden etti! Dünya Kupası krizi

06.05.2024 - 11:25 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ünlü şef Nusret'in kupa töreninde sahaya girip Dünya Kupası'nı kaldırması infial yaratmıştı. İddiaya göre Nusret'in hareketi FIFA'nın Türk yöneticisini işinden etti

Nusret, FIFAnın Türk yöneticisini işinden etti Dünya Kupası krizi

Katar’ın başkenti Doha’da, Lusail Stadı’nda oynanan Arjantin-Fransa finalinden sonra kupa töreninde sahaya girerek Arjantin Milli Takımı’nın Dünya Kupası sevincine ortak olan Türk restoran işletmecisi Nusret Gökçe’nin bu hareketi FIFA’nın Türk yöneticisi Ersan Gökay’ın işini kaybetmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Ajansspor’un haberine göre, 2022 Dünya Kupası Finali. Yer Katar’ın başkenti Doha, Lusail Stadı. Arjantin-Fransa finali sonuçlanmış ve Arjantin penaltılarla Dünya Kupası’nın sahibi olmuş. Yapılan kupa töreninin ardından Lionel Messi kazandığı ilk dünya kupasını havaya kaldırmış ve takım halinde çılgınca bir sevinç başlamış. Ancak kupa törenini ekranlarda seyreden milyarlarca insanın gözleri sevinen Arjantinli oyuncuların arasında tanıdık birine takılıyor. Aslında orada olmaması gereken biri, Türk restoran işletmecisi Nusret Gökçe.

Nusret, FIFAnın Türk yöneticisini işinden etti Dünya Kupası krizi

KUPAYLA POZ VERMİŞTİ
Nusret Gökçe’nin dev final sonrası kupa töreninde sahaya nasıl girdiği ve kupayla nasıl poz verebildiği uzun süre tartışıldı. İşte bu garip durumun hikayesi Norveç’in araştırmacı futbol platformu josimarfootball.com sitesinde Sam Kunti imzasıyla yayınladı. Hikaye, Nusret’in final maçı sonrası sahaya izinsiz girdiğini ve bunun da FIFA’nın bir Türk yöneticisinin işine mal olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

FIFA’nın o dönem kıdemli etkinlik kontrolörü (senior event controller) olarak çalışan ve 2022 Dünya Kupası sırasında futbolun efsanelerine eşlik etme görevini yerine getiren Ersan Gökay, B2023 Kadınlar Dünya Kupası finansal proje liderliği görevini de üstlenmişti. Ancak Katar’daki Dünya Kupası onun adeta kabusu haline geldi ve “kalbimin projesi” dediği Kadınlar Dünya Kupası’na da gönderilmedi.

Nusret, FIFAnın Türk yöneticisini işinden etti Dünya Kupası krizi

INFANTINO İLE YAKIN İLİŞKİSİ VARDI
Ersan Gökay’ın yine o dönemde FIFA Genel Sekreteri olan Fatma Samoura ve ailesini Doha’daki dev final öncesinde Nusret'in restoranına götürmesiyle başladı. Ünlü işletmeci zaten VIP olarak da finale davetliydi. Çünkü FIFA Başkanı Gianni Infantino ile yakın ilişkileri vardı.

SOYUNMA ODASI KORİDORLARINA GİRDİ
Finali davetli olduğu VIP alanında izleyen Nusret Gökçe, aynı alanda bulunan Ersan Gökay’dan kendisini soyunma odası koridorlarına götürmesini istedi. Herhangi bir art niyet sezmeyen Gökay da bu isteği kabul etti. Aşağıya, soyunma odası koridorlarına indikten sonra Gökay, Gökçe’yi kısa bir süre yalnız bırakarak fotoğraf çekmek üzere sahaya girdi. İşte bu da ikinci bir hataydı.

Haberin Devamı

İZİNSİZ ŞEKİLDE SAHAYA GİRDİ
Nusret Gökçe Türk yöneticinin yanında ayrılmasını fırsat bildi ve izinsiz şekilde sahaya girerek, sevinen Arjantinli oyuncuların yanına gitti. Ellerinden aldığı Dünya Kupası’nı kucakladı. Salt Bae’nin Dünya Kupası’nı kaldırdığı, öptüğü ve okşadığı görüldü. Bütün bu tuhaflık, tabii ki sosyal medyada tüm dünyada anında viral oldu. Lisandro Lopez ve Cristian Romero’nun yanında duran ve Instagram’da 50 milyondan fazla takipçisi olan adam, kupaya tuz serpiyormuş gibi bir hareket dahi yapacak cüreti kendinde buldu.

Nusret, FIFAnın Türk yöneticisini işinden etti Dünya Kupası krizi

'OYUNCULAR BENİ TANIYOR'
Türk yönetici Gökay o anı şöyle anlatıyor: “Finalden sonraki kaosta herkes bir şeyler istiyordu ve Salt Bae, Messi ve Arjantin’e karşı büyük bir tutkusu olduğu için oyuncuları tebrik etmek istediğini söyledi. Bazı oyuncular benim restoranımda yemek yediler beni tanıyorlar” dedi. Aslında sorumlu olduğum efsaneler grubunun bir parçası değildi. O anın ne kadar sorunlu olduğunun düşünebiliyor musunuz? İkilemde kaldım. Başkanın konuğuydu ve eğer talebini reddetseydim daha sonra beni ona şikayet edebilirdi. Çünkü Infantino’nun yakın arkadaşıydı. Her zaman birbirlerini övüyor ve ikisi de birbirlerine bir numara olduklarını söylüyorlardı. Ona karşı dikkatli olmam gerekiyordu. Ben de kabul ettim ama ona ‘siz sakın sahaya girmeyin’ dedim. Bu yaptığını yapacağını asla düşünmemiştim.”

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
FIFA, FIFA Yükümlülükler Kodeksi’nin 337. maddesini gerekçe göstererek, “kurumu, yönetimini ve bazı FIFA çalışanlarını itibarsızlaştırma çabalarınız kabul edilemez ve affedilemez” diyerek iş sözleşmesini derhal geçerli olmak üzere feshetti.