Beşiktaş Beşiktaş, Rizespor'u 90+7'de mağlup etti!

Beşiktaş, Rizespor'u 90+7'de mağlup etti!

03.05.2024 - 22:04 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 35'inci haftasında Rizespor'u 3-2 mağlup etme başarısı gösterdi.

Beşiktaş, Rizesporu 90+7de mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 35'inci haftasında Beşiktaş, Rizespor'u konuk etti. Zorlu karşılaşma Tüpraş Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu mücadelede Ali Şansalan düdük çaldı. Beşiktaş, Rizespor'u 3-2'lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 7'nci dakikada Omar Colley, 65'inci dakikada Milot Rashica ve 90+7'nci dakikada Joe Worrall kaydetti. Rizespor'da fileleri 5'inci dakikada Olawoyin ile 68'inci dakikada Emirhan Topçu havalandırdı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 54'e yükseltti. Rizespor ise 49 puanda kaldı.

"SON ANA KADAR SAVAŞTIK"

Karşılaşmayı değerlendiren Jonas Svensson "Domine ettiğimiz bir maçtı. Özellikle ilk yarıda maçı domine ettiğimizi söyleyebilirim. Fırsatlar yaptık. Rakip de duran toplardan etkili oldu. Hak ettiğimiz bir 3 puanı aldık. Hak ettiğimiz bir galibiyet. Son ana kadar savaştık. 3 puan aldık ve mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"SONUÇ OLARAK KAZANDIK"

Rizespor'u 3-2'lik skorla mağlup eden Beşiktaş'ta teknik sorumlu Halim Okta açıklamalarda bulundu.

Mücadeleyi değerlendiren Halim Okta, "Bugün takımımız gerçekten iyi oynadı. Oyuncularımızın saha içerisinde gösterdikleri performansa göre hak ettikleri bir galibiyet oldu. Golün son dakika gelmesi biraz farklı bir atmosfer yaşattı. Karşılaşmanın ilk 30 dakikasında planladığımız gibi başladık. Son 15 dakika oyun daha hareketlendi. Duran toplardan basit goller yedik. Bu goller olmasaydı daha rahat bir maç çıkarabilirdik. Sonuç olarak kazandık. Elde edilen bu galibiyet Türkiye Kupası'nda karşılaşacağımız MKE Ankaragücü maçı için oyuncularımıza moral oldu" dedi.

Takımla ilgili rapor hazırlayacaklarını belirten Okta, "Mutlaka rapor hazırlanacak fakat bu sezon sonunda olacak bir durum. Serdar Hocamızla birlikte genel raporumuzu hazırlamak için sezonun sona ermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"REAKSİYON KUPA ÖNCESİ ÖNEMLİYDİ"

Beşiktaşlı futbolcu Rachid Ghezzal, Rizespor maçının ardından konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Rachid Ghezzal, "Derbi mağlubiyetinden sonra bugün önemli bir galibiyet aldık. İçeride bizi takip eden, arkamızda olan bir rakip. Gösterdiğimiz iyi reaksiyon kupa öncesi önemliydi. Her şeyimizi verdik galibiyet için. Hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Türkiye Kupası'ndaki maça dair konuşan Rachid Ghezzal, "Galibiyet önemli maçlara hazırlanmak için en iyi yoldur. Belki birkaç ay önce olsa kazanamaya bilirdik. Bu maç bize bir özgüven verecektir. Taraftarımızın önünde oynayacağız. Bugün taraftarımıza elimizden gelenin her şeyi vereceğimiz gösterdik. onların desteği bizim için önemli. Kupa maçında da desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
"KENDİMİ KANITLAMAYA ÇALIŞIYORUM"

Beşiktaş'ın İngiliz stoperi Joe Worrall, Rizespor maçındaki galibiyeti değerlendirdi.

Müsabaka hakkında konuşan Joe Worrall, "İyi bir galibiyet oldu. Buna çok ihtiyacımız vardı. Zorlandığımız bir sezon oldu. Kupada finale giderken bizim için önemli bir 3 puan oldu" dedi.

Taraftarlara kendisini kanıtlamak istediğini belirten Joe Worrall, "Burada bulunduğum zamanın keyfini çıkartmaya, daha fazla oynamaya çalışıyorum. Beşiktaş taraftarına kendimi kanıtlamaya ve elimden gelen her şeyi vermeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"BATAKLIKTA ÇİÇEK AÇMIŞ GİBİ"

Beşiktaş'ın yıldızlarından Salih Uçan, Rizespor maçının ardından konuştu.

Galibiyeti değerlendiren Salih Uçan, "Bugünkü galibiyet değerli. Bizim maç kazanmamız gerekiyor. Sezon başından beri yönetimin, hocaların değişmesi hem biz hem de taraftar için kırılgan bir sezon oldu. Maçlara çıktığımızda tabii ki taktik çalışıyoruz ama şanssız bir korner oluyor ve golü yiyorsunuz. Zaten kötü bir sezon geçiriyoruz. Bu tarz goller bizi geri düşürüyor. Rizespor'la puan durumu olarak birbirimize yakınız. Bugün kazandığımız iyi oldu" dedi.

Türkiye Kupası hedefine değinen Salih Uçan, "Böyle bir sezonu kupa kazanarak bitirirsek muhteşem olacak. Bataklıkta çiçek açmış gibi olacak. Ben taraftarımıza çağrı yapıyorum. Ankaragücü maçında inanılmaz bir atmosfer yaratalım" diye konuştu.

3 PUAN BEŞİKTAŞ'IN

Dolmabahçe'deki kritik müsabaka Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 54 yaptı. Rizespor ise 49 puanda kaldı.

Haberin Devamı
90+7'DE GOL GELDİ

90+7'nci dakikada Beşiktaş'ta Joe Worrall yaşanan karambolde ağları havalandırdı.

EMİRHAN TOPÇU SKORU DENGELEDİ

68'inci dakikada Rizespor'un kazandığı serbest vuruşta Shelvey ortasını yaptı. Shelvey'in ortasında Emirhan Topçu'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu. Skora bir kez daha denge geldi: 2-2.

RASHICA AĞLARI SARSTI

65'inci dakikada Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy sol kanatta topla buluştuktan sonra Ghezzal'a pasını aktardı. Ghezzal'ın ortasında Rashica'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Beşiktaş geriye düştüğü maçta üstünlüğü yakaladı: 2-1.

Haberin Devamı
SAUER UZAKTAN DENEDİ

49'uncu dakikada Rizespor'un hızlı gelişen atağında Gustavo Sauer topla buluştu. Tecrübeli futbolcunun ceza sahası dışından yaptığı vuruşu Mert Günok iki hamlede kontrol etti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Beşiktaş - Rizespor maçının ikinci devresi başladı. Ali Şansalan'ın düdüğü sonrası ikinci 45 dakika için santra vuruşu yapıldı.

Beşiktaş'ta Joe Worrall, ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. Siyah-beyazlılarda Omar Colley kenara geldi.

İLK YARIDA DENGE VAR

Müsabakanın ilk yarısının kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Haberin Devamı
PENALTI BEKLENTİSİ

45+3'üncü dakikada Beşiktaş'ta Jackson Muleka, Rizespor ceza sahasında yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Şansalan oyunu devam ettirdi. Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyonda penaltı bekledi.

VAR pozisyonu inceledikten sonra Ali Şansalan'a herhangi bir izleme tavsiyesinde bulunmadı.

GHEZZAL DİREĞE TAKILDI

37'nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Rachid Ghezzal doğrudan kaleyi düşündü. Rachid Ghezzal'ın şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.

SEMİH ATTI, VAR DEVREDE

10'uncu dakikada Rachid Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta top oyun alanında kaldı. Kale önünde bulunan Semih Kılıçsoy'un vuruşunda top ağlarla buluştu.

VAR pozisyonu inceledikten sonra Salih Uçan'ın topu dışarıdan çevirdiği belirtildi. Ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Haberin Devamı
COLLEY CEVAP VERDİ

7'nci dakikada Beşiktaş'ın kazandığı köşe vuruşu sonrası Rizespor savunması topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Salih Uçan'ın kafasıyla indirdiği topu Tarık Çetin yumrukladı. Beşiktaş'ta Omar Colley boş durumda ağları havalandırdı: 1-1.

OLAWOYIN SAHNEDE

5'inci dakikada Jonjo Shelvey kazanılan kornerde ortasını yaptı. Emirhan Topçu'nun arka direğe çevirdiği topu Ibrahim Olawoyin ağlara gönderdi. Rizespor bu golle birlikte öne geçti: 0-1.

SON ANDA TARIK

2'nci dakikada Beşiktaş, Ernest Muçi ile etkili geldi. Genç on numaranın şutunda Tarık Çetin yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

İLK DÜDÜK GELDİ

Beşiktaş ile Rizespor arasındaki kritik karşılaşma başladı. Hakem Ali Şansalan'ın ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

İLHAN PALUT KARARINI VERDİ

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Beşiktaş deplasmanında ilk 11'ini belirledi. İlhan Palut'un ideal kadrosunu bozmaması dikkat çekti.

Yeşil-beyazlılar, Beşiktaş maçında şu 11'i sahaya sürdü:

Tarık Çetin, Muhammet Taha Şahin, Aliqulov, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic, Sauer, Akintola, Gaich.

TOPRAKTEPE'DEN SÜRPRİZ

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe tercihini yaptı. Siyah-beyazlıların, Rizespor maçı 11'i belli oldu.

Beşiktaş'ın Rizespor maçı 11'inde şu isimler yer aldı:

Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan, Muçi, Rashica, Ghezzal, Semih Kılıçsoy, Muleka.

MAÇTAN DAKİKALAR

2’nci dakikada Muleka’nın topla buluşan Muçi’nin ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta kaleci Tarık gole izin vermedi.

5’inci dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Shelvey’in kullandığı kornerde Emirhan kafayla arkaya aşırttı. Altıpasta Olawoyin’in ayak koyduğu top ağlara gitti: 0-1.

7’nci dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Svensson’un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rashica’nın ortasını yaptı. Arka direkte Salih’in kafayla içeri çevirdiği topa Colley bekletmeden vurdu. Savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu: 1-1.

Haberin Devamı

9’uncu dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Ghezzal ortasını yaptı. Salih Uçan’ın son anda içeri çevirdiği topu altpas içinde Semih ağlara gönderdi ancak Salih’in topu dışardan çevirdiği gerekçesiyle ağlara giden top, gol değeri kazanmadı.

38’inci dakikada Rizespor savunmasının çıkarken yaptığı hata sonrasında topla buluşan Rashica pasını Ghezzal’a verdi. Ghezzal’ın ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı plase vuruşta top direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

65’inci dakikada Beşiktaş öne geçti. Semih’in pasıyla topla buluşan Ghezzal, soldan çizgiye kadar inip ortasını yaptı. Ön direğe hareketlenen Rashica’nın kafa vuruşunda top, kaleci Tarık’ın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 2-1.

68’inci dakikada konuk ekip eşitliği yakaladı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Shelvey ortasını yaptı. Arka direkte Emirhan Topçu’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-2.

86’ncı dakikada Semih Kılıçsoy’un pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk Tosun’un sağ çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

90+7’nci dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Chamberlain ortasını yaptı. Worrall kafa ile indirdiği top savunmaya çarpıp yine bu oyuncunun önüne düştü. Worrall’ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan top çizgiyi geçti: 3-2.

Haberin Devamı

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekipte karşılaşmanın 41’inci dakikada sarı kart gören Omar Colley ve 68’inci dakikada sarı kart gören Semih Kılıçsoy cezalı duruma düştü.

Beşiktaş’ta Çaykur Rizespor karşılaşmasına sarı kart cezası sınırında çıkan Omar Colley ve Semih Kılıçsoy, Çaykur Rizespor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. 41’inci dakikada Gustavo’ya yaptığı faulün ardından sarı kart gören Colley ve 68’inci dakikada sağ çizgide rakibine faul yapan Semih Kılıçsoy, Süper Lig’in 36’ncı haftasında Alanyaspor ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada cezaları nedeniyle takımını yalnız bırakacak.

MONTELLA TRİBÜNDE

Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Beşiktaş - Rizespor karşılaşmasını tribünden takip etti. İtalyan teknik adama, yardımcısı Selçuk Şahin de eşlik etti.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş
BEŞİKTAŞ: Mert Günok - Svensson, Necip Uysal, Colley (Dk. 46 Warroll), Emrecan Terzi, Salih Uçan (Dk. 65 Chamberlain), Ghezzal (Dk. 87 Aboubakar), Rashica, Muçi, Semih Kılıçsoy, Muleka (Dk. 64 Cenk Tosun)
ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık Çetin - Taha Şahin, Aliqulov, Emirhan Topçu (Dk. 87 Mocsi) , Halil İbrahim Pehlivan, Shelvey, Olawoyin (Dk. 67 Zeqiri), Gustavo, Veresanovic (Dk. 63 Muammer Sarıkaya), Akintola, Gaich (Dk. 62 Minchev)
GOLLER: Dk. 7 Colley, Dk. 65 Rashica, Dk. 90+7 Worrall (Beşiktaş) - Dk. 5 Olawoyin, Dk. 68 Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Colley, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş) - Aliqulov, Halil İbrahim Pehlivan, Gustavo (Çaykur Rizespor)