Fenerbahçe İrfan Buz, Fenerbahçe'nin en önemli sorununu açıkladı: Basit bir analiz

İrfan Buz, Fenerbahçe'nin en önemli sorununu açıkladı: Basit bir analiz

23.04.2024 - 09:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanında berabere kalarak lider Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü ve şampiyonluk yolunda ağır bir kayıp yaşadı. Mücadele sonrası tecrübeli teknik direktör İrfan Buz, karşılaşmayı değerlendirdi.

İrfan Buz, Fenerbahçenin en önemli sorununu açıkladı: Basit bir analiz

Fenerbahçe'nin Sivasspor deplasmanında aldığı 2-2'lik beraberlikle şampiyonluk yarışında çok önemli bir puan kaybı yaşadı.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrası tecrübeli teknik direktör İrfan Buz değerlendirmelerde bulundu.

İrfan Buz'un açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe ile ilgili en önemli sorun bu kadar geniş bir kadronun bu kadar kolay ve net analiz edilebiliyor olması. Yani bir takım Fenerbahçe’nin bu yıldızlarla dolu kadrosuna karşı; “Tadic’i ve İrfan’ı kapat göbeği kalabalık tut” gibi basit bir analizle sahaya çıkarak istediğini bu kadar kolay alıyorsa bunun üzerine düşünmek gerek. Nitekim Fred’in şapkadan tavşan çıkardığı o muhteşem gol olmasa Bülent Uygun’un 5’li savunmayla ortaya koyduğu plan tam olarak tutmuştu.

'ANLAMSIZ PANİK'

Buna karşılık Mening, Koita ve Manaj gibi etkili savunma arkası koşucularından bir tanesinin Fenerbahçe’nin başına dert açma ihtimali de sürpriz olmamalıydı. Koita golü ve Fenerbahçe’yi yine o anlamsız panik içerisine çeken oyunun ortaya çıkması böyle bir sonun habercisiydi zaten.

Haberin Devamı

'EN BÜYÜK HANDİKAP'

Oyun kaosa döndükten sonra taktiksel bağlılık ortadan kalkıyor. İş yine her zaman olduğu gibi bireysel becerilere kalıyor. İrfan’ın golü de yine bu kaos oyunun yarattığı bir pozisyon sonucu. Fenerbahçe’nin en büyük rakibi yaşadığı bu gereksiz baskı hali. Olympiakos maçında 80 dakikayı son 10 dakikaymışçasına oynamışlardı. Şimdi de Sivas karşısında kötü oyuna ve başarılı bireysel performanslara rağmen iki kez öne geçip oyunu tutamadılar. Fiziksel olarak yorgunluklar yaşanabilir elbet ama bu denli mental kırılma şampiyonluk yarışındaki en büyük handikap.