Galatasaray Galatasaray yıldızlarıyla zafere çok yaklaştı

Galatasaray yıldızlarıyla zafere çok yaklaştı

08.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, “Mayıslar bizim” dediği dönemde, üç dünya yıldızı Icardi, Mertens ve Ziyech ile birlikte, Barış Alper’in müthiş form yakalamasıyla zafere çok yaklaştı. Sarı-kırmızılılarda, final haftalarında kusursuza yakın bir takım ortaya çıktı.

Galatasaray yıldızlarıyla zafere çok yaklaştı

Galatasaray, Fenerbahçe’nin Konya’da takılmasıyla son 3 haftaya 6 puan farkla girerken, son dönemde yakalanan form dikkat çekti. Aslan’da en kritik virajda takımın önemli isimleri form tuttu ve müthiş seri yakalandı. Bu durum, “Mayıslar Galatasaray’ındır” tezini adeta doğruladı.

Haberin Devamı

Cim-Bom’da başta Mertens ve Ziyech olmak üzere, Icardi ile Barış gibi isimler son düzlüğe girilirken bu sezonki en iyi çizgilerini yakaladı.

Mertens, golleri ve asistleri ile ön plana çıktı. 37 yaşındaki Belçikalı oyuncu, asist krallığında 14 gol pasıyla zirveye çıkarken, yeni sözleşme konusu da son dönemdeki performansıyla gündeme geldi.

Sakatlığının izlerini üzerinden atan ve kritik maçlarda önemli katkılar yapan Hakim Ziyech de yine son dönemin öne çıkan isimlerinden arasında yer aldı. Faslı yıldızın kontratı otomatik olarak uzarken, aidiyet duygusunun oluşması ve mutluluğu Galatasaray için önemli bir kazanım oldu.

Bu sezon, önce eşinin rahatsızlığı, sonra da yaşadığı sakatlıklar yüzünden ilk devre istenen katkıyı veremeyen Mauro Icardi de kalitesini son dönemde göstermeye başladı. Arjantinli yıldız, geçen yıl olduğu gibi yine sezonun sonuna doğru formunun zirvesini yakaladı.

Haberin Devamı

Aslan’ın yükselen yıldızı Barış Alper ise sezon içinde farklı pozisyonlarda verdiği katkının üzerine bu kez hücumda önemli bir silah haline geldi. Son maçta iki asistle oynarken, ilk kez bir maçta böyle bir başarı yakaladı.

Galatasaray’da Okan Buruk’un ideal 11’i bulması ve performansları ödüllendirmesi de yine çarkın dönmesine sebep oldu.
Sonuçta da final haftalarında kusursuza yakın bir takım ortaya çıktı.