Fenerbahçe Fenerbahçe'nin şansı Yunan takımlarına karşı tutmuyor!

Fenerbahçe'nin şansı Yunan takımlarına karşı tutmuyor!

19.04.2024 - 02:58 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos'a elenen Fenerbahçe'nin Yunan takımlarına karşı olan istatistiği dikkat çekti.

Fenerbahçenin şansı Yunan takımlarına karşı tutmuyor

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos'a seri penaltı atışları sonucu elendi. Sarı-lacivertlilerin, Yunan takımlarına karşı şansının tutmaması konusundaki serisi bu eşleşmede de devam etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda Panathinaikos'un rakibi olmuştu. Sarı-lacivertliler ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 4-1 mağlup olmuş ve organizasyona veda etmişti.

Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda PAOK ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, ilk maçta rakibine 1-0'lık skorla mağlup olmuştu. Fenerbahçe, rövanşta İstanbul'da rakibiyle 1-1 berabere kalarak organizasyondan elenmişti.

Fenerbahçe'nin diğer Yunan rakibi Olympiakos oldu. Sarı-lacivertliler, Yunanistan'daki maçta sahadan 3-2'lik skorla mağlup ayrılmıştı. İstanbul'daki maçın normal süresi ve uzatma devreleri sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Seri penaltı atışlarında Olympiakos, Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kurdu ve sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarına veda etti.

Yazarlar