İspanya La Liga Arda Güler'in sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı! Fenerbahçe ne kadar kazanacak?

Arda Güler'in sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı! Fenerbahçe ne kadar kazanacak?

10.05.2024 - 11:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanması durumunda Arda Güler için Fenerbahçe'ye bonus maddesi ödeyip ödemeyeceği belli oldu.

Arda Gülerin sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı Fenerbahçe ne kadar kazanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak Bayern Münih'in Santiago Bernabeu'da 2-1 mağlup ederek finale yükselen Real Madrid'de milli futbolcu Arda Güler, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi finali deneyimini yaşayacak.

Haberin Devamı

Milli futbolcu bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde hiç süre bulamadı. Ancelotti'nin ligin son haftalarında ilk 11'de yer verdiği Arda Güler'in Şampiyonlar Ligi final kadrosunda yer alması bekleniyor.

Arda Gülerin sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı Fenerbahçe ne kadar kazanacak

REAL MADRID BONUS ÖDEMEYECEK

Sezon başında Fenerbahçe'den 20 milyon euro net ve 10 milyon euroluk bonuslar karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler için İspanyol devi Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde bile Fenerbahçe'ye bonus ödemeyecek.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe ve Real Madrid arasında yapılan sözleşmeye göre; 10 milyon euroluk bonusun tamamı Arda Güler'in oynayacağı maç sayısına bağlı olarak kazanılacak. 

Habere göre Real Madrid'in kazanacağı kupa ve şampiyonluklardan ötürü Fenerbahçe'ye herhangi bir bonus ödenmeyecek.

Haberin Devamı

Arda Gülerin sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı Fenerbahçe ne kadar kazanacak

FENERBAHÇE'NİN KAP AÇIKLAMASI

Fenerbahçe, Arda Güler'in Real Madrid'e transferinin ardından KAP'a şu açıklamayı yapmıştı:

Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

Arda Gülerin sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı Fenerbahçe ne kadar kazanacak

BU SEZON 232 DAKİKA SÜRE ALDI

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olduktan sonra yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Arda Güler, İspanyol devi ile sadece 232 dakika sahada kalabildi. La Liga'da 7 kez Real Madrid formasını giyen milli yıldız 2 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde hiç süre bulamayan Arda Güler; Kral Kupası ve Süper Kupa'da bir maçta forma giydi.

ARDA'YI BEKLEYEN TEHLİKE

Şampiyonlar Ligi finalinde Carlo Ancelotti'nin Borussia Dortmund maçında şans vermemesi halinde Arda Güler'in kariyerine Şampiyonlar Ligi başarısının dahil edilemeyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Arda Gülerin sözleşmesindeki bonus maddesi ortaya çıktı Fenerbahçe ne kadar kazanacak

MADALYA ALAMAYABİLİR

UEFA'nın 2022 yılında uygulamaya başladığı kuralla birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hiç süre almayan futbolcuların madalyalarının geçersiz sayıldığı öğrenildi.

Bu kurala ilk takılan oyuncular yine Real Madrid'den olmuştu. Real Madrid'in şampiyonluğu sonrası UEFA'dan yapılan açıklamada Lunin ile Isco'nun madalyalarının forma giymemeleri nedeniyle geçersiz sayıldığı belirtilmişti.

Arda Güler'e Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi arenasında henüz hiç süre vermedi. Arda Güler'in 1 Haziran'daki Borussia Dortmund maçında da forma giymemesi halinde Şampiyonlar Ligi başarısını kariyerine dahil edemeyeceği kaydedildi.