Yaşam Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu! 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu! 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

14.04.2024 - 06:51 | Son Güncellenme:

36 yaşındaki genç adam, banyodaki sorununu gidermek için gittiği evde hayatı boyunca unutamayacağı bir olay yaşadı. İşte klozet ve zemin kaplamasını söktükten sonra gittiği bu yerde bambaşka bir gerçekle karşı karşıya kalan tesisatçının yaşadıkları.

Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr -  İngiltere'de bir tesisatçının başına daha önce hiçbir meslektaşının başına gelmeyen bir olay geldi. 36 yaşındaki Jonathan Betts, 200 yıldan daha eski bir kır evindeki tesisat sorunlarını çözmek için ev sahibi tarafından çağırılmıştı. Ev eskiydi ve tüm tesisat sorunlarını kabul edebilirdi. Ancak o evde bulduğu şey gerçekten şoke edici ve tanımlanamayan cinstendi. Bakın tesisatçı o evde ne buldu!

Haberin Devamı

Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

200 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP BİR EVDİ

Neredeyse tarihi eser sayılabilecek 200 yıllık evin gerçekten uzun uğraşlar gerektirecek tesisat problemleri vardı. Evin her bir köşesi uzun mesailer harcamayı gerektiriyordu. Bu yüzden ev sahipleri Jonathan'ı çağırdı, anahtarları teslim ettikten sonra tatile çıktı. Tesisatçı işe banyodan başladı. Klozet ve zemin kaplamasını söktükten sonra alt zeminin büyük ölçüde çürümüş olduğunu fark etti. Tatilde olan ev sahiplerine ise toprağı kazması gerektiğini bildirdi. Ev sahiplerinden onay gelir gelmez işe koyuldu ve banyo zemininin toprağını kazdıkça kazdı.

TOPRAĞI KAZDIKÇA KEMİK ÇIKTI

Tesisat problemine asıl neden olan sorunu bulmayı uman Jonathan'ın eline bir şey çarptı. Eline çarpan şey tam olarak bir kemikti. Topraktan elini çıkarttığında avucunun içinde bir çene kemiği tutuyordu. Jonathan toprağı kazdıkça kazdı... Bulduğu kemikler neredeyse 20'ye yaklaştı. Tek başınaydı ve oldukça stresli dakikalar geçiriyordu ancak pes de etmek istemiyordu. Orada duran şeyin ne olduğunun birileri tarafından aydınlatılması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

Sonunda topladığı kemikleri karşısına dizip incelediğinde özellikle çene kemiğinin yapısından yola çıkarak kemiklerin bir insana ait olmadığını bir hayvana ait olabileceğini düşündü. Başlangıçta bunun bir köpeğe ait olduğuna neredeyse emindi ancak kemikler üzerinde yaptığı uzun süren araştırmalar o kemiklerin bir domuza ait olduğuna işaret etti. 

Jonathan yaşadığı bu olayı TikTok hesabında anlatınca halihazırdaki 600 takipçisi başta olmak üzere yüzlerce kişi videoyu dakikalar içinde görüntüledi. Kullanıcılardan çeşitli komplo teorileri gelse de Jonathan bu kemiklerin bir domuza ait olduğundan neredeyse emindi.

MEĞER ÇİFTLİK VARMIŞ

Bulduğu kemikleri ev sahibine anlatan tesisatçı aldığı cevapla rahatladı. Çok uzun yıllar önce tam da orası bir domuz çiftliği olduğunu, hemen yanında da bir mezbaha olduğunu söylediler. Derin bir nefes alan Jonathan bulduğu kemikleri eski yerine yerleştirdi. Çünkü yaşadıkları bölgede yaygın olan bir inanışa göre o kemikler oraya kötü ruhları kovmak için gömülmüştü ve aksi bir durum olmasını kimse istemezdi.

Tesisat için girdi, avuç avuç kemik buldu 200 yıllık evde neye uğradığını şaşırdı

Kemikleri yerleştirdikten sonra tesisat sorunlarını çözerek banyodan çıkan Jonathan kısa sürede hayatında daha önce yaşamadığı bir tecrübe yaşadı. Olayın her bir detayını anbean takipçileriyle paylaşan Jonathan'ın hikayesi ise dilden dile dolaştı. 

Olayın ardından tesisatçı sosyal medya hesabında, "Her gün işteyken banyo zemininin altında bir yığın kemik bulmayı ummuyorum. 20 yılı aşkın süredir sektörün içindeyim ve daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim" açıklamasını yaptı.

Yazarlar