Püf Noktası Papatya nasıl kurutulur? Baharın müjdecisi papatya çiçeğini bozmadan kurutma yöntemi!

Papatya nasıl kurutulur? Baharın müjdecisi papatya çiçeğini bozmadan kurutma yöntemi!

19.04.2024 - 15:55 | Son Güncellenme:

Baharın müjdecisi papatyalar oldukça zarif ve mis kokan çiçeklerdir. Ancak güzel oldukları kadar naifler. Papatya buketiniz çürümesin ve bozulmasın diyorsanız bu yöntem tam size göre…

Papatya nasıl kurutulur Baharın müjdecisi papatya çiçeğini bozmadan kurutma yöntemi

Papatya, yumuşak beyaz yaprakları ve güzel sarı orta kısımlarıyla tanınan zarif bir çiçek. Baharın müjdecisi olarak kabul edilir ve çoğu insan için huzur ve rahatlama sembolüdür. Papatyaların taze kokusu ve güzelliği, onları pek çok insanın tercih ettiği bir çiçek haline getirir.

Haberin Devamı

Ancak bazen, bu güzel çiçeklerin ömrü geçici olabilir ve bazı insanlar onları kurutarak uzun süre saklamayı tercih ederler. Papatyaları kurutmak, onların özgün güzelliklerini koruyarak uzun süre saklamak için etkili bir yöntemdir.

Papatya nasıl kurutulur Baharın müjdecisi papatya çiçeğini bozmadan kurutma yöntemi

ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Hurriyet.com.tr’de yer alan habere göre, buket haline getirilmiş olan papatyalar hafif şekilde sudan getirdikten sonra, bir gazete kağıdının üzerine serilmelidir. Mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmesi gerekir.

Serin bir yerde kurutulmaya bırakılan papatyalar yaklaşık 3 gün içerisinde istenilen görüntülü sağlar. Böylece herhangi bir şekilde dağılmadan buket halindeki papatyalar kurutularak, farklı yerlerde keyifle kullanılabilir.

 

Yazarlar