Yaşam 'Kim Milyoner Olmak İster'i dolandıran tek kişi! Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

'Kim Milyoner Olmak İster'i dolandıran tek kişi! Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

10.05.2024 - 06:39 | Son Güncellenme:

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının İngiltere versiyonunda şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. 1 milyon poundluk soruyu bilen Binbaşı Charles Ingram yarışmayı dolandırdı. İşin tuhafı onu ele veren de stüdyoda duyulan 192 öksürük oldu.

Kim Milyoner Olmak İsteri dolandıran tek kişi Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Charles Ingram, 6 Ağustos 1963'te dünyaya geldi. Eski İngiliz Ordusu Binbaşısı'ydı. 1989'da eşi Diana ile evlendi. Çift, Güney Galler'deki Barry College'da öğretmenlik eğitimi alırken tanıştı ve üç çocukları oldu. Charles hayatında tam 3 kere 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasına katılmış, 32 bin pound (yaklaşık 1 milyon lira) kazanmıştı. Takvimler 2001 yılını gösterdiğinde Binbaşı Charles Ingram tekrardan 'Kim Milyoner Olmak İster' sahnesinde yer aldı. Performansı ilk olarak pek iç açıcı görünmüyordu. İlk 15 soruyu zar zor cevaplayabilmiş, 3 joker hakkını da kullanmıştı. Ancak 'şans'ı yaver gitti, soruların hepsini doğru cevapladı ve son soruya kadar gitti. 1 milyon poundluk soru ise şu şekildeydi: "Bir rakamın ardından gelen yüz sıfır hangi isimle bilinir?"

Haberin Devamı

Kim Milyoner Olmak İsteri dolandıran tek kişi Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

Cevaplar arasında 'Googol', 'Megatron', 'Gigabit' ve 'Nanomole' gibi seçenekler yer alıyordu. Ingram ilk olarak 'Googol' diye düşündü ancak bir süre sonra cevabını değiştirdi. Dikkati Megatron'a yönelmişti ancak tekrardan ilk seçeneğine geri döndü. Oldukça kararsız ve şüphe çeken bir hali vardı. 'Googol'u de doğru bilince 1 milyon poundun sahibi oldu. Ancak bu başarıda rahatsız edici bir şeyler vardı.

HERKES ŞÜPHELENMEYE BAŞLADI

Stüdyodakiler birer birer şüphelenmeye başladı. Çünkü Charles son soruda olduğu gibi bütün sorularda cevapları sürekli tekrarlıyor, birçoğuna 'sanırım', 'belki' diyerek ulaşıyordu. Dört seçeneğin her birini sesli bir şekilde tekrar tekrar okuyordu. Son soruda da aynısını yaptı. Ingram, başlangıçta 'Googol' dedi ancak birkaç saniye içinde cevabını değiştirerek 'Megatron' dedi ve ardından yeniden 'Googol' olarak cevabını sabitledi. Programın 2001'deki sunucusu Chris Tarrant, Ingram'ın ikramiyeyi kazanmasından hemen sonra dolandırıcılığın nasıl çözülmeye başladığını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Onları tebrik etmek için Ingram'ların soyunma odasına gittim. Binbaşı bana soyunma odasından çıkıp defolup gitmemi çok sert bir şekilde söyledi. Ellerinde büyük bir şişe şampanyayla onları görmeye gittim ama büyük bir tartışma yaşıyorlardı. 'Şimdi, kim olduğunuz ve bir çift olarak ne kadar mutsuz olabileceğiniz önemli değil, hele az önce 1 milyon pound kazandıysanız. Kesinlikle kutlama havasında olursunuz, öyle değil mi?"

Binbaşı ve eşi arasında yaşanan tartışmanın ardından yapım ekibi kasetleri incelemeye başladı ve sonunda, yarışmacı Tecwen Whittock'un oturduğu yerden gelen bir öksürük modeli keşfetti. Whittock doğru cevabı belirtmek için yüksek sesle öksürmüş ve binbaşı yanlış cevap vermek üzereyken burnunu yüksek sesle sümkürmüştü. Bu şekilde stüdyodaki mikrofonlar tarafından toplam 192 öksürük kaydedildi.

Kim Milyoner Olmak İsteri dolandıran tek kişi Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

ÖKSÜRÜKLER ELE VERDİ

Öksürük skandalı ortaya çıkınca polis çağrıldı ve bunun sonucunda Ingram, eşi Diana ve Whittcock, 2003 yılında Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme duruşmaları sırasında jüri üyeleri Ingram'ın gösterinin video kasetinin haksız bir şekilde manipüle edildiğini iddia eden delillerini dinledi. Ayrıca gösterinin ikinci gecesinde 192 öksürüğün 32'si ilk on yarışmacıdandı ve bunların 19'u önemli idi. Bir üniversite öğretim görevlisi olan Whittock, tartışma patlak verdiğinde 'ilk en hızlı parmak' grubunda bekliyordu. Mahkeme ayrıca öksürüklerin Whittock'tan kaynaklandığını da duydu.

Haberin Devamı

Ancak kendisinin uzun süredir devam eden iki solunum rahatsızlığı olduğu ve sürekli öksürüğü olduğu savcılık tarafından kabul edildi. Duruşmanın ardından üç kişi de, değerli teminatı hileyle infaz ettirmek suçundan mahkum edildi. Binbaşı Charles ve eşi Diana'ya iki yıl süreyle ertelenen 18 ay hapis cezası verilirken, Whittock ise iki yıl süreyle ertelenen 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kim Milyoner Olmak İsteri dolandıran tek kişi Büyük ödülü aldı, 192 öksürük ele verdi

ORDU İSTİFAYA ZORLADI

Cezasının ardından Ordu Kurulu Ingram'ı 17 yıllık hizmetin ardından binbaşılıktan istifaya zorladı. Buna rağmen TV kişiliği olarak kalmaya devam etti ve yarışmalı realite programlarında birkaç kez yer aldı. Duruşmanın ardından Ingram'lar karalandı ve kısa süre sonra üç kızıyla birlikte unutuldular. 

Charles, en son 2019'da bir Noel pazarında mücevher satarken görüldü. Zaten bundan  yalnızca birkaç ay önce dördüncü kez iflas ettiğini açıklamıştı. Diana da  internette özel yapım kaplarda çevre dostu, saf doğal esansiyel yağlı kokulu soya mumları tasarlıyordu.

Facebook hesabına göre Ingram, Abacus Computing Solutions'ı kurdu ve aynı zamanda eşinin iki şirketinde 'operasyon müdürü' olarak görev yapıyor. Tecwen, davadan kısa bir süre sonra Galler'deki Pontypridd Koleji'ndeki öğretim görevlisi işinden istifa etti ve bildirildiğine göre, cezaları ve mahkeme masraflarını ödemek için Whitchurch'teki evini satmak zorunda kaldı.

 

Yazarlar