Kültür Sanat Her tiyatro kendi tarihini yazar

Her tiyatro kendi tarihini yazar

29.09.2021 - 06:34 | Son Güncellenme:

İzmir Şehir Tiyatroları 70 yıl sonra yeniden perde dedi... 1946 yılında oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil’in yönetiminde açılan ve dört yıl sonra serüveni sona eren İzmir Şehir Tiyatroları (İZBBŞT) izleyiciyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Her tiyatro kendi tarihini yazar

Seray Şahinler - Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ilan ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “İŞT’e açıldık” sloganıyla sanatseverlerle buluşacak. Genel sanat yönetmenliğini usta sanatçı Yücel Erten’in üstlendiği tiyatronun ilk oyunu ise Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlanan “Azizname” oldu. “Azizname”nin galası 1-3 Ekim tarihleri arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde yapılacak. Oyun galanın ardından İzmir Sanat’ta yolculuğuna devam edecek.

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan Yücel Erten, İZBBŞT’nin Türkiye’nin sanat hayatına katkı sunacağını belirtti. Erten, “Hem İzmir için, hem biz tiyatrocular için çok heyecan verici, çok sevinçli bir gün. Şehir Tiyatrosu’nun açılışı ile İzmir’in 70 yıl sürüncemede kalmış bir hayali gerçek oluyor. Bu ödevi ilk hedefe taşımak, ben ve çalışma arkadaşlarım için gurur kaynağı oldu. İnsana yatırımın değerini ve önemini bilen ve bu alanda cesaret gösteren Sayın Başkan’a ve yerel yönetimin paydaşlarına, bu tarihî adım için teşekkür borçluyuz. Elbette her tiyatro kendi tarihini kendisi yazar. Ama İzmir kentinin bu adımla bir kez daha tarih yazdığını vurgulamak isterim. Yurdumun sanat hayatına değerler katmasını, sonsuza kadar yaşamasını dilerim” dedi.

 

Yazarlar