Kültür Sanat Büyüteçleri hazırlayın: Büyük hükümdarlar mikro detaylarla AKM'de

Büyüteçleri hazırlayın: Büyük hükümdarlar mikro detaylarla AKM'de

08.05.2024 - 15:59 | Son Güncellenme:

Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverleri Osmanlı İmparatorluğu'nun büyük hükümdarlarının portrelerini keşfetmeye davet ediyor. "Büyük Hükümdarlar, Mikro Detaylar" adlı solo sergi, sanatçı Murat Uçar'ın mikro sanatında özgün bir deneyim sunmak üzere 10-22 Mayıs tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek.

Büyüteçleri hazırlayın: Büyük hükümdarlar mikro detaylarla AKMde

Heykel, resim gibi sanat disiplinlerinin çeşitli yüzeylere ve objelere mercek veya mikroskopla görülebilecek küçüklükte uygulandığı mikro art sanatı, padişahların portreleriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek. AKM’nin ilk büyüteçli ve iç yapım solo sergisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun ölümsüz padişahlarının portrelerinden oluşan 36 mikro eser yer alıyor. 600 yıllık büyük hikâyenin, 5x7 mm büyüklüğünde mikro tablolarda ve kronolojik bir akışta anlatıldığı sergideki eserler akrilik, sulu boya, guaj boya teknikleri ve fırça işçiliği ile uzun soluklu bir çalışma sonucunda mikro art sanatçısı Murat Uçar tarafından hazırlandı.  

Haberin Devamı

Murat Uçar daha önce de Osmanlı  padişahlarını saatlerin içine, takılara, tesbihlere, aksesuarlara birçok defa uygulayan bir sanatçı. Dünyada bu sanat dalında adımızdan çok fazla söz ettirmeye başladığımızın altını çizen Uçar, padişah portrelerinin hatırda kalan en önemli eserlerden olacağını belirtiyor. 

‘Büyük Hükümdarlar, Mikro Detaylar’ isimli serginin açılışı 10 Mayıs 2024 tarihinde saat 18:00'de gerçekleşecek ve 22 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak. 

 

 

Yazarlar