Gündem Bursa'da define faciası: 3 can kaybı

Bursa'da define faciası: 3 can kaybı

18.04.2024 - 09:49 | Son Güncellenme:

Bursa'’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan gazından zehirlendikleri değerlendirilen 2’si baba- oğul, 3 kişi hayatını kaybetti.

Olay, saat 09.00 sıralarında İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisinde meydana geldi. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Tevfik Özdemir (68), oğlu Okan Özdemir (42) ve İbrahim Ergün (38), iddiaya göre define aramak için doğdukları mahalleye geldi.

Haberin Devamı

Bursada define faciası: 3 can kaybı

5 METRELİK KAZI

Dağlık alandaki bir kayanın dibinden, 5 metre derinlikte kazı yapan ve açtıkları kovuktan mağaraya giren 3 kişiden uzun süre haber alamayan yakınları, mahalle muhtarını aradı.

Bursada define faciası: 3 can kaybı

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Muhtar Zeynel Çetin'in jandarmaya durumu bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgede arama başlatan ekipler, bir mağaranın girişinde hareketsiz halde yatan kişiyi görünce, sağlık ekiplerime haber verdi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, bu kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

3 CAN KAYBI

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, mağaradaki 2 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Demirtaş, 3 kişinin jeneratörden çıkan gazdan zehirlendiklerinin tahmin edildiğini belirtti. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve itfaiye ekipleri, mağaradaki 2 kişinin cansız bedenini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bursada define faciası: 3 can kaybı

GÖZCÜ SORUŞTURULUYOR

Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor. Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük'te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" dedi.

Bursada define faciası: 3 can kaybı

EN SON MAHALLE KAHVESİNDE GÖRÜLMÜŞLER

Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden, Tevfik Özdemir (68), oğlu Okan Özdemir (42) ve İbrahim Ergün’ün (38), en son dün akşam saat 20.00 sıralarında Gürmüzlü Mahallesi’ndeki kahvede çay içip, sohbet ederken görüldükleri ortaya çıktı. Hava karardıktan sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde mağaraya giderek kaçak kazı yaptıkları değerlendirilen 3 kişinin cenazeleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Öte yandan arama-kurtarma operasyonunu İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur bizzat yönetirken, mağaradaki 2 kişinin cansız bedenlerine, jandarmanın iz-takip köpeği ‘Meftun’ ile arama-kurtarma köpeği ‘Damga’ ile ulaşıldı. Cenazeler Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından mağaradan çıkarıldı. Girişteki cansız bedenin Tevfik Özdemir’e, mağaranın içinde bulunan cenazelerin ise Okan Özdemir ile İbrahim Ergün’e ait olduğu belirlendi.Tevfik Özdemir ile oğlu Okan Özdemir’in Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, İbrahim Ergün’ün İznik’te toprağa verileceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Yazarlar