Gündem Akşener vekillerin randevu talebine cevap vermedi: İYİ Parti’de kongre ‘iptal’ tartışması

Akşener vekillerin randevu talebine cevap vermedi: İYİ Parti’de kongre ‘iptal’ tartışması

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’li 26 milletvekili, “olağanüstü kongrenin iptal edilmesi” talebini iletmek için Genel Başkan Meral Akşener’den randevu istedi ancak olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadı.

Akşener vekillerin randevu talebine cevap vermedi: İYİ Parti’de kongre ‘iptal’ tartışması

 

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- Olağanüstü kongrede aday olmayacağını ilan eden Akşener’e, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “partinin başında kal” çağrısı yapmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Akşener’e “genel başkanlığı bırakmaması gerektiği” mesajını ilettiği öne sürülmüştü. Bu gelişmelerin ardından olağanüstü kongreninin iptal edilebileceği iddiası kulislere yansırken, bu konuda bir adım da İYİ Partili vekillerden geldi. İYİ Parti Milletvekili Ömer Karakaş, kendisi gibi düşenen milletvekilleri adına “Alelacele yapılacak kongrenin partiye zarar vereceği, zaten bir yıl içerisinde olağan kongrenin yapılacağı, o zaman kongrenin daha sağlıklı şartlarda yapılacağı” görüşünü iletmek üzere Akşener’den randevu talep etti. Ancak olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt alamamaları üzerine bir süre sonra randevu talebini iptal etti.

Haberin Devamı

Akşener vekillerin randevu talebine cevap vermedi: İYİ Parti’de kongre ‘iptal’ tartışması

‘DÜŞÜNCEMİ İFADE ETTİM’

Karakaş, Milliyet’e yaptığı açıklamada, milletvekilleri olarak partinin dimdik ayakta durmasını, kutuplaşma, bölünme ve ayrışma olmamasını istediklerini belirtti.

Olağanüstü kongrenin iptal edilmesi talebinin, MHP lideri Bahçeli’nin uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapmasıyla bağlantılı olarak farklı şekillerde yorumlanmasına da tepki gösteren Karakaş, “Vekil olarak düşüncemi ifade edemeyecek miyim veya ben düşüncemi ifade ettiğimde, iktidarın veya Bahçeli’nin güdümünde mi olmuş oluyorum? 26 milletvekili olarak, partinin geleceğiyle ilgili endişelerimizi genel başkana iletmekten daha doğal bir şey var mıdır?” dedi.