Gündem 90 bin turist gelen tepe ıssız kaldı

90 bin turist gelen tepe ıssız kaldı

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da 1 kişinin öldüğü 7 kişinin de yaralandığı facianın ardından Tünektepe Teleferik tesislerine giriş durduruldu. Savcılık ve bilirkişinin incelemesi sürürken, yaz sezonunda90 bin ziyaretçiye ulaşan teleferikte sesizlik hakim...

90 bin turist gelen tepe ıssız kaldı

Antalya DHA - Antalya’da 12 Nisan’da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Yaklaşık 23 saatlik çalışma sonrası teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Kazada ihmali olduğu değerlendirilen ve önceki gün adliyeye sevk edilen 14 kişiden 5’i tutuklandı, 8’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kabin enkazı olay yerinde

Olayın yaşandığı ve geçen yaz sezonunda 90 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde, kaza sonrası sessizliğin hakim olduğu görüldü. Teleferik girişi kapatıldı ve “Girilmez” şeridi çekildi. Teleferik kabininin düştüğü noktaya giriş olan 2 nokta, polis ekipleri tarafından kapatıldı. Tünektepe’ye çıkmak için kullanılan patika ile asfalt yoldan geçmek isteyenlere, polis izin vermiyor. Öte yandan kabinin düştüğü noktada savcılık ve bilirkişi incelemesinin devam ettiği kaydedildi. Kaza sonrası kırılan direğin ve kabin enkazının yerinde durduğu görüldü.

90 bin turist gelen tepe ıssız kaldı

‘Sorumlu dört kişi daha var’

Teleferik kazasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü olan mevcut CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz da tutuklandı. Kocagöz ifadesinde, “Teleferik benden önceki genel müdürün döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidilebilecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum” dedi.

Haberin Devamı

CHP heyeti Antalya’da

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın başkanlık ettiği bir heyet, Antalya’ya geldi. Adliye önünde toplanan partililere seslenen Başarır, kurtarma çalışmalarını belediye başkanlarının, milletvekillerinin anbean takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “Tek isteğimiz; vatandaşlarımızın kazasız  kurtarılmasıydı. Bunu hep beraber yaptık ama daha milletvekillerimiz, arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kepez Belediye Başkanı’mızı sadece bilgi almak için adliyeye davet ediyor. Giyiniyor, hemen gelecek, bir bakıyoruz bir ekip otosu aşağıda bekliyor. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici kararla tutuklu.”