Gündem 312 gün sonra ilk iz bulundu ama soru işaretleri azalmadı! Cesedi hayvanlar taşımış olabilir

312 gün sonra ilk iz bulundu ama soru işaretleri azalmadı! Cesedi hayvanlar taşımış olabilir

25.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kayıp Korhan Berzeg’in kredi kartları ile ona ait olduğu düşünülen eşya ve kemik parçaları Gönen’deki evinden dört km uzaklıkta bulundu. Cesedin hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olabileceği, Berzeg’in bu alana inmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

ABD’de Dünya Bankası’nda çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg (84), geçen yıl mayıs ayında eşi Angela Berzeg ile Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evine geldi. Berzeg, 17 Haziran’da, Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra    kendisinden bir daha haber alınamadı.

Haberin Devamı

Arama ve kurtarma çalışmalarından sonuç alınamazken, Tina kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos 2023’te evine geri döndü. Alıkonulduğu ya da Berzeg’in bulunduğu yere gitmesi için GPS takılıp aç bırakılan Tina, her defasında eve geri döndü. Arama çalışmaları da Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim’de sonlandırıldı.

Neler bulundu?

Berzeg’in kayboluşundan 312 gün sonra, önceki gün Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, mahalleye gelen su ile ilgili inceleme yaptığı sırada Berzeg’in evinin dört kilometre uzağındaki ormanlık alanda, dere kenarında Berzeg’e ait kartlar, kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu. Gülay’ın ihbarı üzerine kemik parçaları ile diğer eşyalar incelenmek üzere alındı. Bulunan eşyaların tam listesi şöyle: Bir araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar, Berzeg’e ait kredi ve banka kartları, ulaşım kartları, sürücü belgesi ve kimlik kartı, parçalanmış cüzdan, parçalanmış halde  10 TL, bir adet 100 TL, bir adet 50 TL ile dört adet 10 TL.

Haberin Devamı

Pantolon parçalanmış

Berzeg’in, köpeği ile yürüyüş yaptığı yolun üst kısmındaki dere kenarında bulunan pantolonun üst tarafının bütün halde olduğu, paçalarının parçalandığı öğrenildi. Pantolonun alt kısmının parçalanmış olması, cesedin hayvanlar tarafından parçalanarak dere kenarına getirilmiş olabileceğini düşündürüyor. Yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtiyor. Berzeg’e ait eşyaların daha önce defalarca aranan bölgenin üst kısmında bulunması bulunması ise Alzheimer hastası olan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimalini akla getiriyor. Berzeg’in evinden itibaren 2.5 kilometrelik alanda dün sabah yeniden arama çalışması başlatıldı.

312 gün sonra ilk iz bulundu ama soru işaretleri azalmadı Cesedi hayvanlar taşımış olabilir

Neler oldu?

*17 Haziran 2023: Korhan Berzeg, köpeği Tina ile birlikte kayboldu.

*29 Ağustos 2023: Tina geri döndü.

*24 Ekim 2023: Arama çalışmaları sonlandırıldı.

*23 Nisan 2024: Berzeg’e ait eşyalar ve ona ait olduğu düşünülen kemik parçası bulundu.

312 gün sonra ilk iz bulundu ama soru işaretleri azalmadı Cesedi hayvanlar taşımış olabilir

 

Tina doğada kalmadı mı?

Berzeg’le birlikte kaybolduktan 74 gün sonra eve dönen Tina’nın, bakımlı olması, üzerinde arazide kaldığına dair toprak ve çamur gibi izlerin bulunmaması, patilerinin temiz olması ise farklı ihtimalleri gündeme getiriyor. İlk olarak yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendirilen Tina’nın, dışkı ve kan örnekleri de doğada kalmadığını göstermişti. Yetkililer, bulunan kemik parçalarının Berzeg’e ait olması halinde, kaybolma dışında faklı ihtimallerin de gündeme geleceğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘2-3 haftada neticelenir’

Berzeg Ailesi’nin avukatlarından Avukat Emre Akkaş adli tıp sürecinin 2-3 hafta içinde sonuçlanacağını belirterek Berzeg’in düşüp vefat etmesinden, birisinin buna sebep olmasına kadar bütün senaryoların dikkate alındığını söyledi.

Kızı DNA testi için İngiltere’den gelecek

Bulunan kemik parçası DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Korhan Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’in DNA örneği vermek için İngiltere’den Türkiye’ye geleceği öğrenildi. Yapılan karşılaştırma sonucu, kemik parçasının Berzeg’e ait olup olmadığı belirlenecek.