Dünya WhatsApp'ın yeni sürümü sızdırıldı, işte bütün detaylar! İnternet olmadan kullanılacak

WhatsApp'ın yeni sürümü sızdırıldı, işte bütün detaylar! İnternet olmadan kullanılacak

24.04.2024 - 13:04 | Son Güncellenme:

2 milyardan fazla insanın kullandığı WhatsApp'ın yeni özelliklerinin sızdırıldığı bildirildi.

WhatsAppın yeni sürümü sızdırıldı, işte bütün detaylar İnternet olmadan kullanılacak

Neredeyse bütün dünyanın kullandığı iletişim uygulaması WhatsApp, son büyük güncellemesini geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yaptı. Bu güncellemede mesajların gönderildikten sonra 15 dakikaya kadar düzenlenebilmesine izin verildi. WhatsApp'ın 2024 yılı itibariyle 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. Mesajlaşma uygulamasının rakipleri Telegram ve Signal tarafından bu uygulama çoktan hayata geçirilmişti. WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın da sahibi olan ABD'li teknoloji devi Meta'nın bir parçası. 2022 yılında Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter, ödeme yapan abonelerine tweet'lerini düzenleme olacağı verdiğini söyledi. Tweetler, yayınlandıktan sonraki 30 dakika içinde birkaç kez düzenlenebilir.

Haberin Devamı

İNTERNET OLMADAN KULLANILACAK

WhatsApp'ın Android beta sürümü 2.24.9.22'den alınan ekran görüntüleriyle ortaya çıkan detaylarda kullanıcılar internet erişimi olmasa dahil birbirleriyle iletişime geçtiği kayıtlara geçti. Bu sürüm, yerel bir ağ üzerinden (Yakındaki Kişiler özelliği) yakındaki WhatsApp kullanıcılarıyla fotoğraf ve belge gibi çeşitli dosya türlerini paylaşabileceğini göstermiş oldu.

WhatsAppın yeni sürümü sızdırıldı, işte bütün detaylar İnternet olmadan kullanılacak

GÜVENLİK BİR ÜST NOKTAYA TAŞINACAK

WhatsApp, kullanıcılara bu yöntemle dosya paylaşımının uçtan uca şifreleneceğini ve güvenlik konusunun bir üst noktaya taşınacağını belirtiyor. Şimdilik test aşamasında olan bu özellikle ilgili şirketten ise herhangi bir açıklama gelmedi.