Dünya Dünya İran'ın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor

Dünya İran'ın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor

16.04.2024 - 16:26 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e tarihte ilk kez saldıran İran propaganda için akılalmaz bir yola başvurdu. Yaklaşık üç gün sonra ortaya çıkan skandal dünyada manşet haline geldi.

Dünya İranın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor

İran Cumartesi gecesi ilk kez doğrudan kendi topraklarından İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştirdi. 1800 kilometre uzaklıktan fırlatılan intihar dronları ve balistik füzeler hem ABD hem de Tel Aviv kanadı tarafından düşürüldü. İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'ye göre İran, Cumartesi gecesi başlayan saldırısında 170 insansız hava aracı, hiçbiri İsrail topraklarına girmeyen 30 seyir füzesi ile bir kısmı İsrail'e ulaşan en az 110 balistik füze kullandı.

Haberin Devamı

İRAN "KONUYU KAPATTI"

İran kanadı ise saldırının başarıyla gerçekleştiğini ve hedeflerin vurulduğunu ifade etti. Birçok yetkili tarihte ilk kez yapılan saldırıyla ilgili olumlu açıklamalarda bulundu dahası Tahran, İsrail'in bir misilleme yapmaması durumunda gerilim çıkarmayacağına dair söz verdi ve başka bir saldırı gerçekleştirilmeyeceğini ifade etti.

DEVLET TELEVİZYONUNDA SKANDAL

BBC'nin İran Muhabiri Ghoncheh Habibiazad tarafından duyurulan gelişmede ise Tahran'ın saldırılar devam ederken devlet televizyonundan İsraillilerin başarılı füze atışları sonrası paniğe kapıldığını ve koştuklarını iddia ettiği görüntülerini paylaştı, ancak bu kalabalık şarkıcı One Direction'un solisti Louis Tomlinson'un bir konserine ait çıktı.

Dünya İranın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor

ORMAN YANGINI ÇIKTI

Bununla da yetinmeyen İran bir başka kayıtta dünyaca ünlü müzik gurubu One Direction'ın Arjantin konserine ait görüntüleri de kullandı. İran son olarak bir füzenin hedefini vurduğunu belirttiği haberde geçtiğimiz Şubat ayında Şili'de çıkan orman yangınlarından bir kesit kullandı. Tahran, söz konusu füzenin ise İsrail'in bir askeri üssünü vurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dünya İranın üç gün sonra ortaya çıkan skandalını konuşuyor: Saldırılar başarılı, İsrailliler kaçıyor